Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Twitter ile büyük bir rekabet içerisinde olan Facebook, rakibinin canlı yayınuygulaması Periscope için bir karşı hamle yaptı. Uzun zamandır canlı yayınözelliğini test eden Facebook, tüm kullanıcılarına canlı yayın özelliğini sundu. Peki, Facebook canlı yayınözelliği nasıl kullanılır? Facebook'ta canlı yayın yapmak isteyenler ne yapmalı?





Facebook canlı yayın nasıl yapılır?

Facebook'ta canlı yayın yapmak için iOS veya Android cihazınızdan Facebookuygulamasını açın. Durum Güncelleseçeneğine tıklayın. Canlı yayın özelliği profilinizde aktifleşmiş ise alt bölmede "Yeni! Canlı video kaydet ve paylaş" seçeneği çıkacak.
Bu seçeneğe tıkladıktan sonra Facebookcanlı yayın ile ilgili kısa bir bilgi sizi karşılayacak. Bu ekranda devamseçeneğine tıklayın.
Son adımda ise "Canlı videonu açıkla.." bölümüne canlı yayınınızın ismini yazıp ve hangi kitle ile paylaşacağınızı seçip canlıyayına başlayabilirsiniz.
Facebook canlı yayın özelliği ile Periscope ile olan rekabetinde önemli bir adım atmış oldu. Canlı yayın özelliğinin Facebook'a ne kattığını ilerleyen dönemlerde daha iyi göreceğiz.
15-12/24/facebook-canli-yayin.jpg
Facebook canlı yayın özelliği iOS ve Android platformunda yer alıyor. Facebook'un web sürümünden canlı yayın yapmak maalesef mümkün değil.

Hiç yorum yok:

- İletişim
-
- H