Google Adense Nedir ?

Google Adsense kısaca website sahipleri için Google’ın sunduğu bir reklamcılık hizmetidir.Şu anda dünya üzerinde on binlerce site bu sistemi kullanıyor ve içlerinde oldukça iyi para kazanan siteler olduğunu belirtmek istiyorum.

Adsense Nasıl Çalışır?

Üyeliğiniz onaylandığı taktirde ödeme alacağınız yöntemi hesap ayarlarından yaparak (çek veya banka havalesi) çeşitli boyutlarda reklam birimleri oluşturup ilgili kodu sitenizde istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. 2-3 dakika içerisinde sitenizdeki içeriğiniz ile alakalı reklamlar gözükmeye başlayacaktır.

Reklamlar Neye Göre Çıkıyor?

Reklam verenler google adwords ile kampanyalarını oluştururken sadece arama ağı değilde yayıncı siteleri de hedeflediği taktirde bu reklamlar Adsense yayıncı havuzunda toplanır ve reklam ile benzer içerik barındıran sitelerde veya sayfalarda bu reklamlar görüntülenmeye başlar. Google örümcekleri sitenizi sürekli indexlediklerinden dolayı sizin içeriğinizin kategorisini belirler ve moda siteniz varsa gidipte sitenizde kombi reklamlarını yayınlamaz. Bunun faydası ise tıklanma oranının arttırmasıdır. Bu sayede hem google hem yayıncı daha çok gelir elde etmiş olur.

Adsense’den Para Kazanmak

Görüntülenen bu reklamlar tıklandığı zaman google site sahibinde belirli bir komisyon verir. Örneğin tık başı maliyeti 1 TL olan bir reklamdan google 30 kuruş alırken, site sahibi 70 kuruşgibi bir miktar almaktadır. Elbetteki reklam verenlerin bütçesi sizin adsense gelirinizi etkiler. Tatil kelimesindeki rekabetten dolayı adwords’te tık başı maliyet yüksek olur dolayısıyla sitenizdeki bu tarz bir reklama tıklanma size daha çok gelir getirir. Dünya üzerinde bu sistemi kullanarak oldukça fazla gelir elde eden siteler mevcut demiştim. Örneğin ünlü sosyal medya blogu mashable.com’un aylık 600.000 $ adsense gelirinin olduğu tahmin ediliyor. Elbetteki bu kazançlar için çok büyük bir emek harcanması aşikar ki zaten dünyanın en iyi sitelerinden bahsediyorum.

Neden Adsense Kullanmalıyım?

Öncelikle arkasında en güvenilir internet şirketi google var. Hile hurda yapmadığınız sürece paranızı her ay düzenli olarak alırsınız. İkinci olarak büyük bir site olmadan reklam almanız oldukça zor ancak günde 100 tekil ziyaretçiye sahip bir blogdan günde 2-3$ kazanabilir dolayısıyla ayda 150 TL‘den fazla para kazanabilirsiniz. Belirli bir kategoride yayın yapan küçük site sahipleri için oldukça iyi bir sistem diyebilirim.

Hiç yorum yok:

- İletişim
-
- H